Gå til hovedinnhold

Bærekraftige produkter

Vi elsker mote. Og vi elsker planeten vår.
Slik fremhever vi bærekraft i nettbutikken vår
Vi jobber med å integrere faktoren bærekraft i alle våre beslutninger. Vi har som mål å gjøre det mulig for kundene våre å gjøre det samme. For oss betyr dette å hjelpe deg med å ta informerte valg ved å ta hensyn til produktenes miljømessige og sosiale konsekvenser når du handler.

I samarbeid med merkevarene, er vår hensikt å øke åpenheten og kvaliteten på opplysningene våre, samtidig som vi endrer sortimentet vårt for å tilby kundene våre flere produkter med fokus på bærekraft.

Ingen produkter er 100% bærekraftige. Men vi mener at mange produkter er et foretrukket valg sammenlignet med andre lignende produkter. Vi tar sikte på å øke bevisstheten rundt dette ved å rette kommunikasjonen i nettbutikken vår mot bærekraft.

Vårt mål er å fortsette å utvikle oss og å lære av vår innsikt, våre erfaringer, tilbakemeldinger fra kunder og bransjen. Vi ser på bærekraft som en kontinuerlig reise og ønsker å ta med kundene våre på veien. Så bli med oss på reisen!
Symboler for bærekraftsnivået på produktene våre
Bærekraftsymbolene er delt inn i grupper som er satt av tredjeparter, samtidig som vi retter oss etter lisenser og sertifiseringer av et produkts materiale, produksjonen eller sosiale standarder i hele leverandørkjeden. Produkter merket med et av våre bærekraftsymboler oppfyller minst ett av våre krav i form av tredjeparts lisensiert eller sertifisert materiale eller sertifisering på merkevarenivå. For å kunne kalle et produkt mer bærekraftig, må merkevarene oppgi informasjon om produktenes bærekraft og kunne fremlegge bevis på dette.
Økologisk materiale
Produkter med denne etiketten er laget av økologiske materialer. Økologisk landbruk reduserer vannforbruket og forbyr genmodifisering, kjemisk gjødsel og plantevernmidler. Målet er å bevare jordas fruktbarhet og det biologiske mangfoldet.
Resirkulert materiale
Produkter med denne etiketten er laget av resirkulerte materialer eller av såkalte pre- eller post-consumer-materialer. Bruk av resirkulerte materialer i produkter reduserer råvarene som blir brukt og tilhørende avfall, energi og vann fra produksjonen av disse.
Forbedrede produksjonsprosesser
Produkter med denne etiketten er produsert med sikte på å redusere de miljømessige og sosiale konsekvensene av produksjonen. Dette kan omfatte tiltak som sparer på ressursene, ansvarlig bruk av kjemikalier og forbedrede arbeidsforhold gjennom hele produksjonskjeden av materialene.
Ansvarlig dyrehold
Produkter med denne etiketten inneholder materialer fra dyr som er utvunnet på en mer ansvarlig måte. I sentrum for denne produksjonen står etisk behandling av dyrene før, under og etter utvinningen av materialene.
Ansvarlig materiale
Produkter med denne etiketten inneholder plantebaserte materialer som er fremstilt med mindre skadelige metoder for miljø og mennesker. Bevaring av biologisk mangfold er kjernen i miljømessige og sosiale praksiser som regenerativt jordbruk og ansvarlig skogbruk.
Skapt for sirkulæritet
Produkter med denne etiketten har blitt fremstilt etter sirkulære prinsipper gjennom hele produksjonsprosessen. Sirkulære prosesser tar sikte på å lukke kretsløpet ved å unngå materialblandinger, (gjen)bruke langvarige, fornybare eller resirkulerte materialer og dermed redusere avfall og behovet for nye ressurser.
Innovative materialer
Produkter med dette symbolet er laget av innovative materialer. Disse er plantebaserte alternativer til animalske eller syntetiske materialer og kan lages av planter, frukt eller grønnsaker.
Avanserte sosiale tiltak
Produkter med denne etiketten er produsert i samsvar med avanserte sosiale tiltak. Dette kan omfatte tiltak som inkluderer forbedrede arbeidsforhold, rettferdige lønninger og likestilling mellom kjønnene gjennom hele produktets produksjonsprosess.
Bærekrafts-kategoriene
Utforsk kategorien "bærekraft" for å finne inspirasjon til nye looker og stiler.
Standarder og lisenser bak symbolene
Bærekraftsymbolene våre baseres på sertifiseringer fra tredjeparter, sammen med lisenser og standarder på materialene og merkene. Vi har laget de følgende grupperingene for å gjøre bærekraftsaspektene enklere å forstå når du surfer gjennom nettbutikken vår.
Ved siden av våre bærekraftsymboler som grupperer ulike materialer og sertifiseringer, oppgir vi også følgende sertifiseringer av merkevarer.
Global Organic Textile Standard - GOTS Organic
Global Organic Textile Standard (GOTS) er en globalt anerkjent standard for produksjon av tekstiler laget av organisk produserte naturfibre. For sertifisering kontrolleres hele produksjonskjeden med hensyn til miljømessige og sosiale krav. Tekstilprodukter som inneholder minst 95 % økologisk fiber kan merkes med "GOTS organic".
Global Organic Textile Standard - GOTS Made with Organic materials
Global Organic Textile Standard (GOTS) er en globalt anerkjent prosessstandard for tekstiler laget av økologiske fibre. Som en del av sertifiseringsprosessen undersøkes hele produksjonskjeden for å sikre at den oppfyller kravene til miljømessig og sosialt ansvarlig produksjon. Tekstilprodukter som inneholder minst 70 % økologiske fibre, får lov til å bære etiketten "laget av økologiske materialer."
Organic Content Standard - OCS 100
Organic Cotton Standard 100 (OCS 100) verifiserer tekstilprodukter som inneholder minst 95 % sertifiserte økologiske materialer. Ved å kontrollere at materialet kan spores gjennom hele forsyningskjeden muliggjør OCS 100 en transparent og uavhengig evaluering og verifisering av det økologiske fiberinnholdet i et gitt produkt.
Organic Content Standard - OCS Blended
Organic Content Standard blended (OCS blended) verifiserer tekstilprodukter som inneholder minst 5 % sertifisert økologisk materiale. Ved å kontrollere sporbarheten gjennom hele forsyningskjeden muliggjør OCS blended en transparent og uavhengig evaluering og verifisering av det økologiske fiberinnholdet i et gitt produkt.
Global Recycle Standard (GRS)
Produkter som er laget av minst 50 % sertifisert resirkulert innhold, kan merkes med etiketten Global Recycled Standard (GRS). Målet med GRS er å øke bruken av resirkulerte materialer og redusere negative virkninger fra et sosialt, miljømessig og kjemisk perspektiv i produksjonen. Samtidig skal miljøvennlig og sosialt ansvarlig resirkulering fremmes i hele forsyningskjeden.
Leather Working Group (LWG)
Leather Working Group (LWG) er en internasjonal og ideell medlemsorganisasjon som består av over 1600 aktører innen skinnindustrien. LWG sertifiserer garverier basert på kriterier som vann- og energiforbruk, håndtering av kjemikalier, avfall og avløpsvann. Når du kjøper dette produktet, støtter du LWG-sertifiserte garverier.
Du har sett 6 av 15 sertifiseringer
bluesign® PRODUCT
bluesign® PRODUCT står for tekstilproduksjon med lavest mulig innvirkning på mennesker og miljø, f.eks. ved å begrense bruken av kjemiske stoffer. Fokuset ligger på å sikre forbrukersikkerhet, sikkerhet på arbeidsplassen og ansvarlig bruk av ressurser. Minst 90% av produksjonen av Bluesign® PRODUCT-sertifiserte produkter må foregå i sertifiserte fabrikker, og minst 30% av tilbehøret må være bluesign® APPROVED.
Responsible Down Standard (RDS)
Responsible Down Standard (RDS) er en krevende standard som garanterer sporbarhet for dun- og fjærprodukter gjennom hele forsyningskjeden. RDS fastsetter strenge retningslinjer for å sikre at dyrevelferden opprettholdes, f.eks. når det gjelder fôr- og vannkvalitet, oppstalling, hvor mye plass dyrene har og hvilken tilgang de har til utendørsarealer, dyrehelse og hygiene. Tvangsfôring og levende plukking er også forbudt i henhold til RDS.
Responsible Mohair Standard (RMS)
Responsible Mohair Standarden (RMS) er en frivillig standard som fokuserer på sporbarhet, dyrevelferd og miljøansvar i forsyningskjeden for mohair. RMS sikrer opprettholdelsen av de fem frihetene for dyrevelferd og en sterk kontrollkjede langs forsyningskjeden.
Responsible Wool Standard (RWS)
Responsible Wool Standard er en ledende standard for dyrevelferd i ullindustrien som garanterer ansvarlig sauehold. Dette merket omfatter dyrevelferd (f.eks. forbud mot mulesing), bærekraftig forvaltning og beskyttelse av jordsmonn og full åpenhet i forsyningskjeden med et integrert sporbarhetssystem.
Cradle to Cradle Certified® (Silver)
Med Cradle to Cradle Certified®-produktprogrammet setter instituttet den globale standarden for trygge, resirkulerbare og ansvarlig produserte produkter. Cradle to Cradle sertifikatet® dekker hele produksjonskjeden og sikrer både produktenes positive innvirkning på mennesker og planeten. Produktet har minst oppfylt sølvkravene i alle standardkategorier.
Cradle to Cradle Certified® (Gold)
Med produktstandarden Cradle to Cradle Certified® setter instituttet den globale standarden for trygge, resirkulerbare og ansvarlig produserte produkter. Cradle to Cradle sertifikatet® dekker hele produksjonskjeden og sikrer både produktenes positive innvirkning på mennesker og planeten. Produktet har minst oppfylt gullkravene i alle standardkategorier.
LENZING™ ECOVERO™
LENZING™ ECOVERO™ fibre er laget av tre, et naturlig og fornybart råmateriale som er nøye utvalgt fra ansvarlig dreven skogshogst. Trevirke hentet fra naturen er bevisst balansert med tanke på hvor lang tid skogen bruker på å vokse opp igjen, for å sikre fortsatt tilgjengelighet av denne verdifulle ressursen. LENZING™ og ECOVERO™ er varemerker fra Lenzing AG. For mer info: https://www. ecovero. com/
TENCEL™ Lyocell
TENCEL™ Lyocell og Modal fibre er laget av tre, et naturlig og fornybart råmateriale som er nøye utvalgt fra ansvarlig dreven skogshogst. Trevirke hentet fra naturen er bevisst balansert med tanke på hvor lang tid skogen bruker på å vokse opp igjen, for å sikre fortsatt tilgjengelighet av denne verdifulle ressursen. TENCEL™ er et varemerke fra Lenzing AG. For mer info: https://www. tencel. com/
TENCEL™ Modal
TENCEL™ Lyocell og Modal fibre er laget av tre, et naturlig og fornybart råmateriale som er nøye utvalgt fra ansvarlig dreven skogshogst. Trevirke hentet fra naturen er bevisst balansert med tanke på hvor lang tid skogen bruker på å vokse opp igjen, for å sikre fortsatt tilgjengelighet av denne verdifulle ressursen. TENCEL™ er et varemerke fra Lenzing AG. For mer info: https://www. tencel. com/
Du har sett 15 av 15 sertifiseringer
Naviger blant våre bærekraftsymboler mens du shopper
Du vil legge merke til at symbolene finnes i hele nettbutikken vår. Å forstå dem vil hjelpe deg med å navigere gjennom butikken og bruke våre bærekraftige produktfunksjoner. Her finner du ut hvordan du kan bruke dem og dermed ta mer informerte valg når du handler hos ABOUT YOU.
Sjekk ut kategorien vår "bærekraftig" for å finne inspirasjon.
Bruk våre bærekraftfiltre for å velge produkter med ditt foretrukne bærekraftfokus.
Trykk på symbolet mens du handler for å se et sammendrag av produktets bærekraft.
Ta en titt på avsnittet om bærekraft på produktinformasjonssiden for å finne enda mer informasjon om materiale, produksjon og sertifisering av produkter.
Slik tar du vare på klærne dine
Å ta informerte kan handle om enda mer enn om hva du skal legge i handlekurven din. Utforsk Love Your Wardrobe-siden vår og finn ut hvordan du kan ta vare på eller fornye klærne dine for å forlenge levetiden og tiden deres sammen. Er du klar til å ta grep?
Vil du vite mer om våre tiltak?