Gå til hovedinnhold

Alt du trenger å vite
Slik vasker du undertøy

Alt du trenger å vite Slik vasker du undertøy
Slik vasker du undertøy329

La oss prate om noe som mange av oss ikke prater så ofte om – hvordan kan man ta vare på undertøyet sitt på riktig måte, slik at det varer så lenge som mulig? Jepp, det krever litt ekstra oppmerksomhet, og det finnes spesielle måter du kan vaske undertøyet ditt på for å få det helt rent og forlenge levetiden.

Sorter tøyet på riktig måte

Da undertøy vanligvis bør vaskes på en annen temperatur, er det lurt å bruke litt tid på å sortere undertøyet ditt og skille det fra resten av klærne en skal vaske. Deretter sorterer du undertøyet etter farge: mørkt tøy vaskes med annet mørkt tøy, farget med farget, og hvitt med hvitt.

Alt du trenger å vite Slik vasker du undertøy

Velg et skånsomt vaskemiddel

Velg et vaskemiddel som er merket som delikat eller skånsomt og ikke kjemisk; dette vil gjøre både deg og ditt undertøy en stor tjeneste. Disse er vanligvis fri for sterke kjemikalier som blekemiddel, fosfater eller enzymer som kan skade og bryte ned visse stoffer, samtidig som de også for jobben gjort.

Alt du trenger å vite Slik vasker du undertøy

Velg den riktige temperaturen

Høye temperaturer gjør en mye bedre jobb når det kommer til å drepe bakterier i vaskemaskinen. Derfor er det lurt å gå for 60°C når du skal vaske undertøyet ditt. Hvis ditt undertøy er laget av et delikat materiale, er det lurt å velge 40 °C.

Alt du trenger å vite Slik vasker du undertøy

Andre triks og tips

Sjekk alltid etikken før vask og bli kjent med hvordan du behandler stoffet på best mulig måte. For å fjerne flekker, er det lurt å velge en flekkfjerner av gel, da denne absorberer flekker veldig effektivt samtidig som den er mer skånsom. Bruk spesiell flekkfjerning kun på flekken, og legg så tøyet i vaskemaskinen. Lufttørk undertøyet for å beholde formen, fargen og elastisiteten. En ekstra bonus er at en slik tørkemetode er bedre både for planeten og lommeboken din.

App eksklusive kuponger for deg!
Få din -15% velkomstkupong for nye app kunder og mange personlige tilbud.