Gå til hovedinnhold

Tips du behøver å vite
Slik tar du vare på klærne dine

Tips du behøver å vite Slik tar du vare på klærne dine
Slik tar du vare på klærne dine457

Å ta vare på klærne dine har aldri vært viktigere – og dette gjelder både for deg selv, klærne dine og for planeten vår. Her er noen praktiske tips og triks som hjelper deg med å forlenge klærnes levetid og holde dem pene lengre.

Lufttørk klærne dine

Det er lurt å lufttørke klærne dine, i stedet for å bruke tørketrommelen. Slik beholder de formen, fargen og elastisiteten sin. En ekstra bonus er at det er bedre for planeten og strømregningen din.

Velg vasketemperaturen din med omhu

Det er lurt å vaske klærne ved lavere temperaturer som 20 eller 30 grader. Dette vil beskytte klærne dine og hindrer at fargen falmer, samtidig som det minimerer risikoen for krymping. Samtidig er det også bedre for planeten og sparer deg for kostnader.

Tips du behøver å vite Slik tar du vare på klærne dine

Velg et skånsomt vaskemiddel

Velg et vaskemiddel som er merket som delikat eller skånsomt og ikke kjemisk; dette vil gjøre både deg og klærne dine en stor tjeneste. Disse er vanligvis fri for sterke kjemikalier som blekemiddel, fosfater eller enzymer som kan skade og bryte ned visse stoffer, samtidig som de også for jobben gjort.

Tips du behøver å vite Slik tar du vare på klærne dine

Små steg hjelper

Vask klærne på vrangen og fjern flekker ved å vaske dem for hand med en svamp og spesialvaskemiddel. Det finnes en naturlig luktfjerner som du alltids kan stole på – det er bare å tilføre vaskemaskinen din en halv kopp med hvit eddik. Om du ønsker å få favorittgenseren din til å se ut som ny, kan du bruke en kam for å fjerne eventuelle nupper. Så enkelt er det å ta vare på klærne sine og få dem til å vare så lenge som mulig. Disse små miljøbevisste tiltakene kan utgjøre mye!

Tips du behøver å vite Slik tar du vare på klærne dine