Gå til hovedinnhold

Skjortejakker

Skjortejakker: Hva handler denne trenden egentlig om?

Skjortejakke, overshirt, rutete jakke – disse overgangsjakkene har mange forskjellige navn. Men egentlig er det ganske enkelt, en såkalt shaket er nemlig en blanding mellom en skjorte og en jakke. Denne krysningen har skapt en ekte permanent trend som bringer utrolig mange stiler frem i lyset. Det er på høy tid å si farvel til det klassiske bildet av tømmermenn med disse rutete skjortene. I nettbutikken finner du et stort utvalg av moteriktige og nye skjortejakker til både damer og herrer, som du garantert vil gjøre et godt inntrykk med. Oppdag de forskjellige klesplaggene og se selv!

Skjortejakker er trendy året rundt

Å bruke skjorter som jakker har lenge bare blitt sett på festivaler og hos grunge-veteraner. Men du bør ikke forhaste deg med å forhåndsdømme skjortejakkene på denne måten. Disse skjortejakkene for menn og kvinner er blant annet laget av helt andre materialer enn flanell. Særlig oversized-modeller fungerer som kule it-pieces sammen med høye støvler eller chunky sneakers, mom-jeans og crop tops. Skjortejakker kan til og med være elegante! Spesielt rutete skjortejakker egner seg godt til dette formålet – det er bare å matche dem med en kjole eller jumpsuit for en stilig look. Også skjortejakker som er laget av teddypels eller imitert skinn kan heve antrekket ditt flere hakk. Hva med å bruke en skjortejakke på kontoret? En elegant farge som beige eller et rutemønster i nudetoner utstråler seriøsitet på kontoret. Mange modeller er også foret og utstyrt med en avtakbar hette, noe som ikke bare gjør dem egnet for høsten, men også gjør at de får et litt mer voksent preg. Som en høy kvinne kan du bruke en lang skjortejakke som når baksiden av knærne. Den oversized versjonen har som fordel at du kan ha en tykk genser under. Kombiner antrekket med et skjerf og en lue og allerede har du en kul vinterlook. Hvis du er litt lavere, kan skjortejakken gjerne slutte på midten av låret. Du kan også trygt velge iøynefallende modeller med trykk eller intense fargekombinasjoner. Om sommeren skal stoffene gjerne være tynnere og fargene lysere. Hvis du ennå ikke tør å utsette huden din for for mye sol, er en skjortejakke et godt valg.

Ikke gå glipp av disse favorittene

Moten har allerede skapt mange interessante krysninger, men med skjortejakker ser det ut til at kreativiteten ikke kjenner noen grenser. Det er spesielt kult med skjortejakker laget av litt tykkere stoff som kordfløyel eller denim. Modeller laget av dette stoffet bør absolutt være oversized. En skjortejakke laget av skinn og som går ton i ton med resten av antrekket ditt får deg til å fremstå litt androgyn og mystisk. Klassikerne inkluderer skjortejakker i farger som ullhvit og kremfarger. En høy fargekontrast vil sette plaggene flott i scene – så hva med for eksempel en skjortejakke i kombinasjon med svarte culottes eller beige leggings laget av imitert skinn? Har du kommet i humør for en ny skjortejakke nå? I ABOUT YOU nettbutikken tilbyr vi et stort utvalg av moteriktige skjortejakker til både damer og herrer, som enkelt kan kombineres med alle slags antrekk. Kjøp en av disse modellene i den fargen du ønsker og gå moteriktig gjennom dagen!