Gå til hovedinnhold

NIKE Air Max: Historien til en legende

Ikonisk stil og kompromissløs komfort – det er det NIKE Air Max står for, kanskje den mest kjente joggeskoen som den amerikanske sportsskoeksperten har designet til dags dato. 26. mars 1987 ble NIKE Air Max 1 presentert som den første modellen, og i 2020, 33 år senere, nyter både originalen og de påfølgende generasjonene av Air Max fra NIKE stor popularitet år etter år. Sneaker-legenden er tilgjengelig for kvinner og menn, og for barn og tenåringer. Det som kjennetegner stilen til alle NIKE Air Max-kolleksjoner fra begynnelsen til i dag er det direkte revolusjonerende såledesignet: Tinker Hatfield, en arkitekt og blant annet skaperen av NIKE Jordan, integrerte et Air-element i sålen til Air Max 1, som i motsetning til andre sportssko ikke er skjult, men plassert i en godt synlig posisjon. Tinker Hatfield ble inspirert av vinduene til Georges Pompidou kunstmuseum i Paris, som gir et glimt inn i bygningens indre.

Kultjoggeskoen: Air Max fra NIKE

Likevel er den iøynefallende plasserte luftputen, som har blitt varemerket for alle NIKE Air Max joggesko, mye mer enn en designgimmick. Trykkluftsystemet sørger for en fantastisk demping og en følelse av at du går på fjær - ikke rart at NIKE Air-teknologien også brukes i ytelsesskoene til merket, for eksempel i joggeskoene til Pegasus Edition. Tilbake til kultskoen: Ikke bare idrettsutøvere, men også hip-hop-musikere og artister, kjendiser og sneaker-fans setter pris på Air Max fra NIKE på grunn av dens utmerkede bærekomfort og dens bevisst klumpete form. I noen tilfeller tok entusiasmen for dette designet ekstreme former – etter utgivelsen av den dyre NIKE Air Max 95, hvor designet var ment å ligne en menneskelig ryggrad, ble det personlig opprettet et par for den daværende amerikanske president George H.W. Bush, mens etterfølgeren Air Max 97 fikk enda større popularitet. Utseendet var blant annet inspirert av en vanndråpe som spredte seg i en dam og et høyhastighetstog. Det var også den første NIKE Air Max som hadde en luftpute som strakte seg over hele lengden.

NIKE Air Max – Must-have for enhver sneaker-fan

NIKE lanserte en banebrytende modellserie med Air Max Plus: Skoen, som ble lansert i 1998, også kjent som NIKE Air Max Tuned, imponerte med sin futuristiske silhuett, sterke farger og det stabiliserende og støtdempende gummielementet i sålen. Du kan forresten også få NIKE Air Max Plus som en moderne ny utgave i forskjellige iøynefallende farger. Andre kjente representanter for Air Max-familien fra NIKE, hvor de første utgavene noen ganger selges til høye priser blant samlere, er Air Max 200 og NIKE Air Max 270 . Disse skoene sitter godt på hælen og tilbyr dermed fantastisk komfort. Menn og kvinner som foretrekker en mer minimalistisk tilnærming, bruker Air Max Oteko med et slankere snitt og mer subtile farger- Som produktnavnet allerede antyder, er NIKE Air Max Thea en joggesko for kvinner som er litt mindre klumpete, men som tilbyr den samme komforten som unisex-kolleksjonene takket være støtdempende luftteknologi. Utstyrt med spesielt sterk demping, elastisk Flywire og en hakksåle, imponerer NIKE Air Max Sequent ikke bare som livsstilssko, men også som løpesko for raske spurter. Et av de yngste medlemmene av NIKE Air Max-familien er den stilige Air Max 2090, en ny utgave av den legendariske Air Max 90 , som med fantastiske fargekombinasjoner og effekter, forbedret demping og mange andre høydepunkter som hurtigsnøringssystemet og gjennomsiktig mesh fortsetter suksesshistorien til sneakerikonet. I vårt store sortiment vil både menn og kvinner finne en passende modell. Det store utvalget i vår nettbutikk tilbyr forskjellige design – her vil du alltid finne noe.