Gå til hovedinnhold

Joggesko

Joggesko - slik får du mer ytelse på banen

Jogging har blitt en populær sport de siste årene. Med god grunn, for løping holder deg i form og kan gjøres nesten hvor som helst. Uansett om du ønsker å ta en kort løpetur etter jobb, delta i et terrengløp eller du trener til en maraton: joggesko for damer og menn gir deg støtten du trenger ved trening og konkurranser. Den integrerte dempingen til joggeskoene beskytter leddene til løperen ved å absorbere energien som genereres når du tråkker på dem. Pustende materialer i joggeskoene forbedrer luftsirkulasjonen og forhindrer svette føtter. I tillegg sørger den profilerte yttersålen på skoene for best mulig trekkraft. For at funksjonaliteten til dette fottøyet skal fungere optimalt, er det viktig å tilpasse løpeskoene til terrenget, din fysiske form og løpestilen din. Hvordan det hele fungerer og hva du bør se etter når du kjøper joggesko er forklart nedenfor. I vår nettbutikk tilbyr vi et stort utvalg funksjonelle sko til damer og herrer. Med pustende overmaterialer og flott design er du både funksjonell og superstylet takket være de mange fargevariasjonene

Dine nye løpesko: slik finner du riktig passform

For at du skal føle deg komfortabel i de nye joggeskoene dine, må de sitte godt. Midtfotområdet på løpeskoene skal sitte tett inntil foten din, men ikke trekke den sammen. Foran er det greit å ha litt mer plass, slik at du kan bruke ekstra varme sportssokker sammen med skoene om høsten og vinteren. Tommelfingerregelen er: Det bør være minst en tommelfingerbredde med plass. Den såkalte tåspissen er plassert på tuppen av skoen. Avhengig av produsent er denne formet forskjellig. Avhengig av om tærne dine er smale eller brede, kan du velge løpesko med spiss eller avrundet tåspiss. Når du leter etter nye joggesko, vil du også jevnlig støte på begrepet "sprengning". Dette beskriver høydeforskjellen mellom bak- og forfot på skoen. Jo høyere den bakre delen løftes fra frontområdet, desto større blir sprengningen. Løpesko for kvinner og menn har ideelt sett et fall på mellom 8 og 14 mm, for terrengbruk bør du derimot velge en modell med et fall på mindre enn 8 mm. Med demping av skoene kan du balansere ut ujevnheter spesielt godt. Du bør imidlertid være OBS på at det kun er snakk om retningslinjer. Det optimale fallet til løpeskoene avhenger ikke bare av terrenget, men også av dine personlige preferanser.

Joggesko sikrer deg en behagelig løpetur

Med det riktige paret joggesko for menn og kvinner vil føttene dine ha et perfekt grep på forskjellige overflater. Hos de ledende produsentene Adidas og Nike finner du den riktige løpeskomodellen for føttene dine for nesten alle terreng og alle underlag. De sporty løpeskoene med deres demping tilbyr deg alt du trenger for en trygg og avslappet løpetur. Er du ofte ute og går i byen? Løpesko med mye demping – for eksempel adidas Ultra Boost – beskytt leddene dine når du jogger på hard asfalt. Samtidig forbedrer et pustende syntetisk materiale luftsirkulasjonen, noe som gjør fører til at føttene ikke blir svette og ubehagelige.. For terrengløp er en høyprofilsåle en fordel.. Såkalte trailrunning-sko som Nike Pegasus har spesielle nubber på sålen, noe som gir deg et godt grep selv ved bratte opp- og nedstigninger. For at du skal kunne trene selv i dårlig vær, er terrengløpesko laget av ekstremt robuste og vanntette materialer. Hvis du verdsetter å løpe fort når du jogger, er lette modeller det beste valget. Joggeskoene egner seg for rask jogging, fartstrening på bane eller til og med for krevende konkurranser. Lette løpesko kjennetegnes av lav vekt, en direkte og relativt lite demping. Oppdag utvalget av våre løpesko for damer og menn i vår nettbutikk og overbevis deg selv om de sporty skoene. Velg neste følgesvenn for føttene dine fra de forskjellige toppmerkene som Adidas eller Asics. Hos oss finner du garantert de riktige løpeskoene i din størrelse.