Gå til hovedinnhold

Beanies – varmer samtidig som de er stilige

Ikke bare holder de på varmen, de utgjør også et veldig kult hodeplagg for damer. Disse luene brukes nå ikke bare om høsten og vinteren. De er også din trendy følgesvenn når som helst på året. Navnet på denne hatten kommer fra det engelske ordet "Bean", som betyr "bønne". I daglig tale omtaler engelskmennene hodet gjerne som en «bean» og det var slik navnet på hodeplagget ble til. Dette formtilpassede tilbehøret ble allerede brukt i Romerriket. Arbeidere brukte den til å temme håret slik at det ikke skulle falle i ansiktet og komme i veien. I dag er luen skikkelig kul og kommer i utallige variasjoner, former og farger. Beanies er like populær blant kvinner, menn og barn. Kjøp en lue du også fra nettbutikken og kom deg gjennom dagen din med stil.

Beanies – finn din favorittmodell

Hvis du tror at en lue bare er en lue, bør du tenke om igjen. Det finnes mange forskjellige typer luer, som skiller seg fra hverandre – om bare med noen få detaljer. Hvilken du velger avhenger selvfølgelig av dine personlige preferanser, men også av ansiktsformen og anledningen du bruker den til. Den klassiske luen er for det meste ensfarget og har en bred, oppslått fald og tradisjonell ribbestrikk. Takket være det brettede stoffet, holder ørene og pannen spesielt godt på varmen. I kalde temperaturer er det en stor fordel å beskytte ørene ettersom du mister en del kroppsvarme gjennom hodet. Hele kroppen din er dermed godt beskyttet mot kulde. Denne typen lue er også tilgjengelig i en kortere versjon. Den sitter høyere og dekker i noen tilfeller bare tuppen av ørene. Opprinnelig hadde havnearbeidere denne typen lue, og det er derfor den også kalles en Fisherman Beanie.

Alltid et blikkfang – denne luen gir deg godt humør

Lange lue er alltid trendy. De omslutter pannen tett, mens de legger seg over bakhodet. Disse ekstremt avslappede lange luene er ikke bare veldig populære blant skatere og i hiphop-scenen, men står nå også for en hip stil som er like populær blant unge og gamle. Den ekstra lengden skaper et luftrom som isolerer varme og er derfor spesielt fordelaktig i minusgrader. Damer og spesielt barn elsker ofte et mer lekent design. Modeller som har en luftig boble øverst, minner om den klassiske boblehatten. Boble-luen ser ikke bare kul ut, men stilen vil også umiddelbart løfte humøret ditt - uansett hvor trist dagen din egentlig er.

Riktige materialer

Både materialet luen er laget av og passformen spiller en viktig rolle. Avhengig av når på året og hvilken anledning du bruker den til, bør den enten være veldig varm, puste godt eller være veldig lett. Velg en lue av ull for en lang tur gjennom vinterlandskapet. Ull har dessuten fordelen av å være fukttransporterende og fungerer utmerket når det kommer til å holde deg varm. I tillegg er den robust og svært slitesterk. Du kan lett overleve en snøbyge med en ulllue. Mange synes rent ull klør for mye – spesielt på hodet. En lue laget av fin merinoull er derfor førstevalget. Den har samme egenskaper som en modell laget av lammeull, men takket heldigvis klør den ikke like mye. En liten mengde nylon eller elastan tilsettes ofte luer laget av ull – slik holder den formen bedre. Hodeplagg laget av syntetiske fibre som polyakryl brukes til sportsaktiviteter. Disse materialene tørker ekstremt raskt, er spesielt lette og transporterer raskt fuktighet bort fra hodet. Luene laget av tynt bomull scorer høyest som et rent motetilbehør. Dette naturlige stoffet har kjølende egenskaper, slik at du til og med kan bruke dem om sommeren.

Slik unngår du enhver bad-hairday

En beanie er et attraktivt blikkfang og hjelper deg med å skape en original look. Men de har også en praktisk funksjon som du vil sette ekstra pris på, nemlig: no bad hair days anymore! Du kan rett og slett ta på deg en kul lue og trenger dermed ikke å bry deg om frisyren din. Når du bruker dette hodeplagget, bør du alltid sørge for at håret henger løst. Aldri stikk håret under, men la det henge løst, slik rammer du inn ansiktet ditt. Hvis du har en kort frisyre om vinteren eller ikke har noe hår på hodet i det hele tatt, tar du bare på deg luen og du er ferdig. Beanies kan brukes med ethvert antrekk - de gjør et sporty antrekk enda mer uformelt. Du trenger ikke et spesielt «hattefjes» for å gå med luer - bare den rette modellen som setter ansiktet ditt i det perfekte lys. Ta en titt i nettbutikken vår og oppdag de mange forskjellige fargene og stilene vi har. Du vil definitivt ikke angre på kjøpet!