Gå til hovedinnhold

Alt du trenger å vite
Tips og veiledning for å finne rett denimstørrelse

Alt du trenger å vite Tips og veiledning for å finne rett denimstørrelse
Tips og veiledning for å finne rett denimstørrelse781

Finn din perfekte størrelse

Å finne de perfekte dongeribuksene? Det er lettere sagt enn gjort – i hvertfall frem til nå! Visste du at forskjellige merker tilbyr forskjellige størrelsessystemer? Noen bruker det internasjonale systemet (XS, S, M, L, osv), noen det europeiske (EU 40, osv) og andre bruker det amerikanske systemet i tommer, som er basert på midjen og lengden. Fortsett med å lese, for å lære mer om den besten måten å finne sin egen størrelse på.

Hvordan du kan måle deg selv

For å finne jeansstørrelse din, bør du gjøre som følgende:

Midjeomkrets: Ta mål rundt midjen din. Stå på en avslappet måte og legg målebåndet direkte på huden din.

Hofteomkrets: Mål rundt den største delen av hoftene dine. Ikke trekk målebåndet for stramt, slik at jeansene dine ikke skal ende opp med å sitte for stramt.

Lengden på innersømmen: Stå barbeint, avslappet og rett på gulvet. La det være en avstand på ca 10 cm mellom føttene dine. Mål fra innsiden av benet til ankelen. Tips: For å få et resultat som er mest mulig nøyaktig, bør noen andre hjelpe deg med å måle.

Regn om cm til tommer

For størrelser som er angitt i tommer, trenger du bare å regne om midje- og lengdemålene dine. Følgende formel gjelder: 1 tomme tilsvarer 2,54 cm. Del resultatene dine på 2,54 cm. Et midjemål på 73 er for eksempel 29 tommer når du runder opp, mens et benmål på 82 cm er 32 tommer om du runder ned. Din perfekte jeansstørrelse vil derfor være W29/L32. Denne tabellen kan hjelpe deg med å finne størrelsen din. Størrelseskartet til merket du er interessert i kan veilede deg litt mer presist, da størrelser og passform varierer fra merke til merke.

Alt du trenger å vite Tips og veiledning for å finne rett denimstørrelse

Få løse denimbukser til å sitte perfekt

Passer favorittjeansen din deg ikke så godt lenger? Med disse enkle og praktiske hacks kan du finne denimbukser med perfekt passform. Det beste er: det vil ikke ta deg mer enn 15 sekunder. Se videoen for å se hvordan det gjøres.

Lag dongerishorts av dine jeans

Er du lei av de gamle jeansene dine, men samtidig ikke helt klar til å kaste dem enda? Da kan du enkelt lage dongerishorts av dem! Se videoen for å finne ut hvordan du gjør det.