Gå til hovedinnhold
Logg inn
Ønskeliste
Handlekurv

Nike – Sportsmote for hverdagen

Ut ifra en business-student som var begeistret for sport, treneren hans og 1200 dollar, utviklet det seg en revolusjon innen sportsmote på svært kort tid – Nike. Trendmerket med swooshen er det første merket som river ned grensene mellom sport og mote og dermed stiger opp direkte til olympia - Just Do It.

Nike logoen – Merket med “swooshen”

Selv motegiganten Nike startet i det små – og ikke engang med sitt eget produkt. I 1964 grunnla Philip Knight, en løpeentusiast og business-student ved universitet i Oregon, og hans trener Bill Bowerman selskapet Blue Gibbon Sports. Med dette selskapet solget duoen bare sportssko av det japanske merket Onitsuka Tiger. Over tid begynte de to å lage sine egne skokolleksjoner og i 1971 realiserte de drømmen om å opprette sitt eget motemerke. Nike sko ble solgt som varmt hvetebrød, samtidig som de ble til en livsstil – en sportlig livsstil. Nike logoen, den berømte "swooshen", ble laget av designstudenten Carolyn Davidson. På grunn av mangel på penger la den unge studenten inn en nattevakt og utviklet logoen, som snart vil bli kjent over hele verden - for 35 dollar. I dag har logoen oppnådd ekte kultstatus, kan finnes på alle produktene til Nike, samtidig som den viser vingene til den greske seiersgudinnen og navnegiveren: Nike. Bowerman og Knight fikk sitt gjennombrudd i 1979 med den patenterte Nike Air-teknologien. Små luftputer i sålene sørger for at Nike skoene er ekstra behagelige å ha på seg og har gjort sportsskoene til virkelige bestselgere over hele verden.

Nike og myten om hvordan navnet blir uttalt

Hvordan uttaler du dette ettertraktede sportsmerket? Er det "Naik" eller "Naikie"? Er den ene den norske og den andre den amerikanske varianten? Eller kan du si begge deler? Bare noen med dyp innsikt i merkevaren kan svare deg på dette spørsmålet. Grunnleggeren av selskapet Phil Knight, for eksempel. To engelske studenter ønsket svar på denne myten om korrekt uttale så sterkt at de skrev til Phil Knight og ba ham svare på spørsmålet. De fikk raskt svar - resultatet ble: merket uttales"Naikie".

Nike og Michael Jordan skaper Jumpman

Enhver sport har en spiller som er større enn sporten selv. Golf har Tiger Woods, friidrett har Usain Bolt og basketball har Michael Jordan. På midten av 1980-tallet debuterte Michael Jordan på basketballscenen og skrev historie med Chicago Bulls. Ikke bare idrettsutøvere og fans blir trollbundet av Jordan med sitt ikoniske “Jumpman” dunk, også Nike oppdaget denne eksepsjonelle atleten. Motemerket som selger sko og sportsklær, ble skapt i et nært samarbeid. Selv om mannen med tallet 23 ikke lenger er en aktiv spiller, har motelinjen lenge hatt kultstatus. Spesielt bemerkelsesverdig er modellen Nike Air Jordan, som har en veldig spesiell plass i hjertene til sneakerfans.

Nike – “Just Do It”

Bare gjør det. Fortsett alltid å bevege deg. Ikke stopp. Nike legemliggjør alt dette med sitt fengende slagord "Just Do It". Nikes oppgave er å fremme en aktiv livsstil med sportsmote til hverdagen. Selv om merket startet med en innovasjon for idrettsutøvere ble det raskt klart at også vanlige folk burde oppmuntres til å leve en sunn og aktiv livsstil. Takket være funksjonaliteten, kvaliteten og utseendet til denne hippe sportsmoten, lar Nike deg flyte gjennom hverdagen på fasjonable skyer.

Klassikere & nye utviklinger – Nike kan alt

Nike har oppnådd det mange merker bare kan drømme om. Tidløse klassikere samt dristige nye utviklinger er en del av motegigantens repertoar. Med Nike Air Max la merket med swooshen grunnlaget for en ny trend i skomiljøet. Teknologien blir kjennetegnet til Air Max og inspirerer også designerne til å skape Shox-teknologien. Futuristiske Nike Shox innlemmer den innovative teknologien i designet på en enestående måte - til vår glede. Hos Nike møter sporty funksjonalitet estetikk og sørger på denne måten for at produktene er av den høyeste kvalitet. Ikke rart at hele generasjoner liker dette merket. Enten det er Nike Air Max, Nike Air Jordans eller populære Nike Air Force 1 – Nike har forstått hvordan man kan integrere sporty joggesko i antrekkene våre.

En t-skjorte, jeans og hvite Nike Air Force og antrekket ditt vil være perfekt. Det sporty utseendet til Nike mister aldri sitt elegante preg, noe som betyr at hverdagen, som for eksempel livet på kontoret, restauranten eller en seriemaraton med venner, enkelt kan rockes med Nike sko. Tallrike Nike Sportwear-modeller er basert på merkets klassikere fra 1980- og 1990-tallet – det mest kjente eksemplet: Nike Air Max, samt Nike Free. Her sier navnet alt, for Nike lar deg gå på skyer, samtidig som de gir føttene dine frihet. Med modellene fra Nike blir du en del av denne utrolige historien samtidig som du raskt utvikler deg til en idrettsutøver i hverdagen.

Nike hos ABOUT YOU

Bli en del av suksesshistorien til Nike og benytt deg av ABOUT YOU sin gratis frakt, gratis retur, 100 dagers returrett og ukomplisert betaling på regning. Bestill, prøv og betal kun for det du liker – enklere kan det ikke bli. Søk i Nikes nettbutikk på ABOUT YOU - Let's Do It.