Gå til hovedinnhold
Logg inn
Ønskeliste
Handlekurv
 Merkeoverskrifter

Indiska – En svensk familiebedrift

Indiska er en svensk familiebedrift startet i 1901, som i dag styres av Karin Lindahl. Butikk-kjeden har et stort utvalg av spennende møbler og interiørdesign, i tillegg til unike klær og tilbehør i et nordisk design som er sterkt påvirket av ulike steder rundt om i verden. Indiska sin produksjon skjer naturlig nok i New Delhi, i India, og har i dag hele 610 ansatte, i tillegg til 48 butikker over hele verden. Du kan finne noe som passer for deg hos Indiska online, enten i deres egen nettbutikk eller hos andre leverandører som ABOUT YOU.

Indiska – 120 års lang historie

I 120 år har det svenske merket Indiska blitt viderført fra en generasjon til den neste, og den unike stilen har vært der siden begynnelsen. Det hele startet i 1901 med Mathilda Hamilton som var svært fasinert av India. Hun var ute og reiste mye, og åpnet først "the Indian exhibition" i Regeringsgatan i Stockholm. Her solgte hun ting hun fant på reisene sine, nemlig alt fra håndbroderte tekstiler laget av silke til unike kobraformede lys. I 1951 kjøpte Åke Thambert butikken som han hadde jobbet i hele sin ungdom og transformerte konseptet til noe som snart skulle bli en svært vellykket butikk-kjede. Innen 1970 hadde Indiska vokst svært mye og spredd seg til mange ulike byer. I år 2000 tilspisses konseptet igjen til å passe inn i det 21.århundre, og blir til et livsstilsmerke. Dette året åpnes også butikker i land som Norge og Finland. I 2010 samarbeidet Indiska med Jade Jagger, en kvinne som virkelig er et symbol på den moderne bohemske stilen.

Indiska – Komfortable plagg

Indiska er kjent for sitt bohemske uttrykk, som karakteriseres av lette plagg i ulike mønstre, som for eksempel paisley eller blomster og andre geometriske mønstre. Bruk av farger står også sentralt i deres kolleksjoner og du finner mange forskjellige fargekombinasjoner; fra mer nøytrale fargepaletter, til sterke og livlige farger som gjør deg til et blikkfang. Indiska tror på å skape komfortable basisplagg, eksklusive møbler og andre unike pyntegjenstander og ting til hjemmet, som gir det lille ekstra i hverdagen – og alt til en god pris og i god kvalitet. Du finner alt fra en rekke kjoler, bukser, gensere, smykker og vesker, til kopper, puter, tepper, lys, lamper og masse mer hos Indiska online. Kjøp ditt neste unike produkt til deg selv eller hjemmet i nettbutikken til ABOUT YOU.